Goed nieuws van artsen: 'Gezondheid van Pelé gaat de goede kant op'

Goed nieuws van artsen: 'Gezondheid van Pelé gaat de goede kant op'

12-12-2022 19:33
1

De gezondheid van Pelé blijft steeds meer de goede kant op gaan. Volgens de dokters van de 82-jarige voetballegende wordt hij steeds stabieler, maar het is nog niet bekend wanneer hij het ziekenhuis mag verlaten.

"Er is nog geen datum waarop we hem uit het ziekenhuis zullen laten vertrekken, maar de gezondheid van de patiënt blijft in een stijgende lijn gaan", vertellen de dokters van Pelé. "Specifiek de infectie aan zijn luchtwegen is duidelijk aan de beterende hand. Hij verblijft nu op een normale afdeling in het ziekenhuis, hij is bij bewustzijn en geeft duidelijke vitale signalen af."

Vorig jaar werd er darmkanker geconstateerd bij Pelé. De drievoudig wereldkampioen zou volgens media uit zijn thuisland uitzaaiingen hebben in zijn lichaam. Zijn dochters wisten eerder al te melden dat het goed ging met Pelé en nu hebben de dokters ook aangegeven dat zijn gezondheid de goede kant op gaat. Dit WK werd de oud-spits geëvenaard als Braziliaans topscorer aller tijden. Neymar wist ook 77 doelpunten te maken en heeft daarmee nog maar één goal nodig om de titel definitief van Pelé over te nemen. Het Braziliaanse team stak op het WK het voetbalicoon nog een hart onder de riem door middel van een spandoek. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie