Nieuwe beelden: Nederlands elftal wordt beticht van 'disgusting behavior'

Nieuwe beelden: Nederlands elftal wordt beticht van 'disgusting behavior'

10-12-2022 12:00
13

Is dit waarom de spelers van Argentinië zo boos waren? Op Twitter gaan beelden rond van Oranje-spelers die spelers van Argentinië proberen te beïnvloeden tijdens de strafschoppenserie. Het liep voor het Nederlands elftal niet goed af, waarna het ook na de wedstrijd onvriendelijk werd. Detail: tijdens de wedstrijd waren ook de spelers van Argentinië bij vlagen zeer onsportief.

Denzel Dumfries was één van de spelers die erbij betrokken was. Hij kreeg na afloop van de wedstrijd nog een rode kaart. "Je probeert elkaar te provoceren, het gaat over en weer. Ik was zelf ook bezig … Je probeert alles te doen. Zij ook. Ik houd er niet van om naar andere spelers te wijzen, maar ik had zo mijn redenen. Of dat slim is weet ik niet… Er gebeurde iets waardoor ik reageerde", vertelde Dumfries zelf aan Voetbal International.

Op Twitter gaan nu beelden rond: van bovenaf is te zien hoe Oranje-spelers proberen om Argentinië spelers óf af te leiden, óf op te jagen. De Twitteraar spreekt van 'disgusting behavior'. Zodra Enzo Fernández zijn strafschop miste, zien we juichende Oranje-spelers, die op dat moment nog een kans maakten. Vervolgens scoorde Teun Koopmeiners, waarna Lautaro Martínez de wedstrijd kon beslissen. Op weg naar de penaltystip werd hij lastig gevallen door in ieder geval vier Oranje-spelers, zo is te zien.

De uitkomst is bekend: Martínez scoorde, Argentinië is door naar de halve finale en de spelers juichden openlijk voor die van het Nederlands elftal, waarna het zoveelste opstootje losbarstte.