Martinez dacht toch aan Genk-duo voor Rode Duivels: Gingen er na het WK bijzijn

Martinez dacht toch aan Genk-duo voor Rode Duivels: "Gingen er na het WK bijzijn"

07-12-2022 13:45
24

Dimitri De Condé heeft teruggeblikt op de beslissing van Roberto Martinez om Mike Trésor en Bryan Heynen van KRC Genk niet mee te nemen naar het WK. Volgens de Head of Football van Genk had hij hen wel in het vizier, maar was een selectie geen optie.

Heynen zat in de 55-koppige voorselectie van Martinez, Genk-uitblinker Trésor kreeg daar zelfs geen plekje in. Het duo werd ook gevolgd door de bondscoach. "Martinez heeft mij voor het WK ingelicht dat beiden er niet bij gingen zijn", vertelt De Condé bij Christiaens & Company. "Hij haalde aan dat er een te korte voorbereiding was op het WK, waardoor hij besloot om ze niet mee te nemen", onthult hij.

Toch mochten Heynen en Trésor volgens De Condé wel hopen op een plekje in de selectie van de nationale ploeg. "Martinez had ook gemeld dat ze er in maart wél bij zouden zijn omdat ze een enorm hoog niveau haalden", geeft De Condé aan.

Inmiddels is Martinez echter vertrokken en is het dus nog maar de vraag of de nieuwe bondscoach gelooft in Heynen en Tresor. Dat wordt eind maart duidelijk, wanneer de Rode Duivels beginnen aan de kwalificatiecampagne voor het EK.