Degryse vindt Hazard te vroeg stoppen: Had deur op kier laten staan

Degryse vindt Hazard te vroeg stoppen: "Had deur op kier laten staan"

07-12-2022 13:16
39

De beslissing van Eden Hazard om te stoppen als Rode Duivel heeft Marc Degryse verrast. De analist had niet verwacht dat Hazard nu al op 31-jarige leeftijd ermee zou kappen.

Degryse, die zelfs 63 keer voor de Rode Duivels uitkwam, betreurt de beslissing van Hazard. "Dit afscheid hoefde nu nog niet", klinkt het bij Het Laatste Nieuws. "Hij is nog jong. Op dit WK presteren veel spelers die nog een pak ouder zijn dan hem. In zijn plaats had ik de deur op een kier laten staan", geeft hij aan.

Volgens Degryse had Hazard namelijk nog gerust op topniveau kunnen komen, al had hij dan wel een nieuwe club moeten vinden. "Maar dat hij er nu al mee stopt, is een beetje toegeven dat hij dat niet meer wordt. Als hij die drive niet meer kan vinden, is het voorbij", klinkt het.

Uniek
Hazard kende een moeilijk einde bij de Rode Duivels, maar krijgt toch vooral lovende woorden van Degryse. Hij beseft hij belangrijk de aanvaller was voor de nationale ploeg. "In de geschiedenis van het Belgisch voetbal is hij uniek, een wereldster, een echt uithangbord van de Rode Duivels", aldus Degryse.

En nu wordt het uiteraard kijken naar de opvolging. Degryse denkt eerst aan Leandro Trossard, maar heeft nog een andere naam in gedachten. "Op lange termijn denk ik aan Doku. Hij heeft, net als Hazard, een geweldige versnelling met de bal aan de voet", besluit hij.