'Flick zorgde voor crisis bij Duitsland: verdeelheid op het WK door bondscoach'

'Flick zorgde voor crisis bij Duitsland: verdeelheid op het WK door bondscoach'

07-12-2022 13:31
3

In Duitsland komen steeds meer details naar buiten over de dramatische WK-uitschakeling van Die Mannschaft. De ploeg van bondscoach Hansi Flick was verdeeld in twee kampen, meldt BILD.

Het zou gaan om een 'Bayern-blok' en 'de rest'. Flick werd intern, zowel voor als tijdens het WK, ervan beschuldigd een voorkeur te hebben voor spelers van Bayern München vanwege zijn speciale relatie met hen. Het zorgde voor een splitsing binnen het team.

Niet alle 26 internationals van Duitsland voelden zich eerlijk behandeld door Flick. Na de nederlaag tegen Japan (1-2) groeide het aantal basisspelers met een Bayern München-achtergrond van vijf naar zes spelers tegen Spanje - en zelfs zeven tegen Costa Rica.

Eén van de spelers die volgens BILD op meer krediet had gerekend van Flick, was Kai Havertz. De aanvaller van Chelsea werd geslachtofferd voor Thomas Müller, hoewel de Bayern-routinier sinds het WK van 2014 niet meer scoorde op een eindtoernooi.

Ook Ilkay Gündogan (Manchester City) en Marc-André ter Stegen (FC Barcelona) zouden zich hebben gestoord aan de keuzes van Flick. 'Ter Stegen kwam tijdens het WK tot de conclusie dat Manuel Neuer blijkbaar zelf kan beslissen of hij de nummer één van Duitsland blijft', klinkt het.

De vroege WK-eliminatie van Duitsland heeft technisch directeur Oliver Bierhoff al de kop gekost, maar ook Flick zou zomaar kunnen vertrekken. Volgens Duitse media zit hij niet meer stevig in het zadel.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie