“Misschien bereiken Rode Duivels nooit meer halve finale van een WK”

“Misschien bereiken Rode Duivels nooit meer halve finale van een WK”

07-12-2022 10:31
11

Een WK in mineur. Dat is toch het rapport van de Rode Duivels in Qatar. Journalisten zijn niet mals en de kranten spreken over een mislukking. Benjamin Deceuninck, journalist bij de RTBF, geeft ook zijn kijk op het toernooi. 

Deceuninck lijkt toch eerder positief over de Rode Duivels en toekomst van de nationale ploeg. In een interview met staat de RTBF-journalist en presentator stil bij de uitschakeling van de Rode Duivels op het WK 2022. Hij beoordeelt die veelbesproken gouden generatie. 

Volgens hem zijn de Duivels er de afgelopen jaren wel in geslaagd. Ze hebben volgens Deceuninck voldoende spanning gebracht dat er toch over een geslaagde generatie gesproken kan worden. Zelf zonder een trofee te winnen. "Ik weet niet zeker of een WK mijn leven of dat van hen zou hebben veranderd."

Hij verwijst naar de vreugde van de wedstrijden tegen Japan en Brazilië in 2018. "Ik hoop dat de mensen niet vergeten zijn wat er gebeurd is”, klinkt het bij de journalist. “Want misschien bereiken we nooit meer de halve finale van een groot toernooi. Misschien pas over 10 of 20 jaar," zei hij.