Santos ontkent problemen met Ronaldo: 'Die zijn er niet, zijn al jaren vrienden'

7 december om 12:15

Volgens bondscoach Fernando Santos zijn er geen problemen tussen Cristiano Ronaldo en de nationale ploeg van Portugal. De 37-jarige aanvaller moest dinsdagavond tegen Zwitserland (6-1) voor het eerst dit WK beginnen op de bank. 

Ronaldo was tijdens de eerste drie duels van Portugal nog basisspeler. Tegen Zuid-Korea (2-1 nederlaag) werd hij na ongeveer een uur spelen naar de kant gehaald. Ronaldo reageerde daar geïrriteerd op, iets wat Santos niet kon waarderen. 

Tegen Zwitserland werd de oud-speler van Manchester United vervanger door Gonçalo Ramos. Hij maakte een hattrick. "Ramos en Ronaldo zijn twee verschillende type spitsen. Ik dacht dat dit beter bij de wedstrijd paste. João Cancelo moest ook plaatsmaken voor Diogo Dalot, dat heeft allemaal te maken met hoe ik over deze wedstrijd dacht", aldus Santos na afloop in gesprek met Portugese media. 

Santos vervolgt: "Of er een probleem is met Ronaldo? Die vraag heb ik al beantwoord: er zijn geen problemen, we zijn al jaren vrienden. We hebben het hier voor de wedstrijd over gehad, en hij had geen probleem met mijn beslissing. Hij heeft het voorbeeld gegeven van een échte aanvoerder." Na afloop van de overwinning op Zwitserland liep Ronaldo direct naar de kleedkamer, terwijl zijn ploeggenoten een uitzinnig feestje vierden met het publiek.