'Dolberg op weg naar vertrek bij Sevilla, Dortmund-spits Malen wordt opvolger'

'Dolberg op weg naar vertrek bij Sevilla, Dortmund-spits Malen wordt opvolger'

06-12-2022 15:45

De transfer van Kasper Dolberg naar TSG Hoffenheim bevindt zich in de afrondende fase. De spits gaat door de Bundesliga-club gehuurd worden met een optie tot koop. Ondertussen valt de naam van Donyell Malen bij Sevilla.

Dat melden El Desmarque en Gianluca Di Marzio. Dolberg kwam bij Sevilla amper aan spelen toe en keert weer terug bij Nice, dat hem naar verwachting door gaat verhuren aan Hoffenheim. Volgens El Desmarque, een lokaal medium dat dicht op het vuur zit bij Sevilla, heeft Dolberg zich nooit aan kunnen passen aan Sevilla. Ook sprak hij de taal niet en mede daardoor was de transfer gedoemd om te mislukken.

'Verliefd op zijn voetbal sinds hij voor Ajax speelde, geloofde Monchi (directeur Sevilla, red.) dat Dolberg zichzelf zou repareren in Spanje, Lopetegui gaf hem de kans en zelfs Sampaoli dacht dat het mogelijk was, maar ze hadden het allemaal mis. De Deen, die tijdens zijn maanden in Andalusië nauwelijks Spaans heeft geleerd, heeft zich nooit aangepast aan het team en sinds afgelopen november werd er gesproken over een meer dan waarschijnlijk vertrek: nu is alles heel dichtbij', aldus de krant.

Volgens Di Marzio staat Malen hoog op de lijst bij Sevilla om Dolberg te vervangen. Onduidelijk is of die belangstelling concreet is, maar Malen staat er wel goed op in Spanje. De ex-PSV'er heeft bij Borussia Dortmund geen onuitwisbare indruk achter kunnen laten.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s