'Personele problemen bij Argentinië: meespelen duo tegen Nederland onzeker'

'Personele problemen bij Argentinië: meespelen duo tegen Nederland onzeker'

06-12-2022 13:03
1

Het is hoogst onzeker of Ángel Di María aanstaande vrijdag tegen het Nederlands elftal in actie kan komen. Mogelijk is de spelmaker niet op tijd hersteld van zijn bovenbeenblessure, melden Argentijnse media.

Di María liep zijn kwetsuur in de laatste groepswedstrijd van Argentinië op. In de achtste finale tegen Australië (2-1) zat hij wel bij de wedstrijdselectie, maar bleef hij negentig minuten op de bank. Volgens TyC Sports staat het meespelen van de Juventus-aanvaller tegen Oranje op de tocht. Zondag trainde Di María als enige, terwijl de rest van de selectie een rustdag had. Maandag trainde hij apart van de groep.

Naar verluidt is de training van dinsdag, die besloten is, cruciaal. Als Di María niet voluit kan trainen, zal hij tegen Oranje hooguit als invaller binnen de lijnen komen. Bondscoach Lionel Scaloni kampt met personele problemen in zijn voorhoede, aangezien Papu Gómez, de vervanger van Di María tegen Australië, een enkelblessure heeft. Het is onduidelijk of de kleine buitenspeler wel op tijd fit is voor het duel met Oranje.