'Argentinië kan terug rekenen op Di Maria, maar vreest voor Gomez'

'Argentinië kan terug rekenen op Di Maria, maar vreest voor Gomez'

05-12-2022 13:35 Laatste update: 13:46
0

Papu Gómez is niet geheel klachtenvrij in aanloop naar de kraker tussen Argentinië en Oranje in de kwartfinale van het WK. De 34-jarige spelmaker van La Albiceleste heeft last van zijn enkel. Daartegenover staat de terugkeer van Ángel di María.

Gómez moest zich zaterdag kort na rust laten vervangen in het duel met Australië (2-1). "Ik verstuikte mijn enkel en kon niet veel langer doorgaan. Ik had liever dat iemand anders erin kwam die zich beter voelde dan ik", zegt hij tegen TyC Sports. "Er zijn nog enkele dagen om te herstellen, dus ik denk dat het goed komt."

Bondscoach Lionel Scaloni staat hoe dan ook voor een lastige keuze, want Di María is weer fit. De aanvaller van Juventus bleef door fysieke problemen aan de kant tegen Australië en werd juist vervangen door Gómez. TyC Sports sluit ook een andere oplossing niet uit: mogelijk nemen beide routiniers op de bank plaats en kiest Scaloni met Lisandro Martínez voor een extra verdediger.

Tegen Australië speelde Argentinië een groot gedeelte van de tweede helft ook al met drie centrale verdedigers. Het is dezelde tactiek die ook Oranje hanteert.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie