Degryse hekelt beslissingen Rode Duivels: “In maart moeten zij in de ploeg staan”

Degryse hekelt beslissingen Rode Duivels: “In maart moeten zij in de ploeg staan”

03-12-2022 15:01
39

De Duivels zijn ondertussen al terug op weg naar huis. De spelers keren terug van een toernooi dat uiteindelijk toch een flinke teleurstelling bleek te zijn. Analisten Marc De Gryse en Jan Mulder zwaaien Hazard en co uit. 

Volgens de heren is het nu meer dan ooit tijd om door te selecteren. De ploeg heeft verjonging nodig. Al zijn er natuurlijk een aantal die onmisbaar blijven in de kern. Mulder en Degryse geloven dat Courtois, De Bruyne, Lukaku en Hazard nog steeds veel te bieden hebben bij de nationale ploeg.

“Maar dan moet Hazard nú weg bij Real Madrid, hij heeft al een jaar verloren. Hij moet zijn carrière opnieuw op de rails zetten bij een ploeg waar hij wel aan spelen toekomt”, geeft de analist aan. “Alderweireld kan nog mee tot aan het EK. Vertonghen, Witsel en Mertens gaan niet meer beter worden. Daar moeten we een streep durven onder trekken.”

De anailsten van Het Laatste Nieuws geloven dat er een grote fout is gemaakt in het doorselecteren. De nieuwe bondscoach moet, volgens de analisten, nu nog jongens die de twintig al gepasseerd zijn, gaan integreren. “Faes, Doku, Théate, Debast, Onana, ik hoop dat Lavia er snel bijkomt. In maart moeten zij in de ploeg staan”, klinkt het. “Dat EK in Duitsland, dat komt er al binnen anderhalf jaar aan hé. Tussen nu en dan zitten maar pakweg 20 interlands. Er valt geen tijd te verliezen.”

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie