Weer mis voor Duivels: Als je geen goud pakt, ben je geen gouden generatie

Weer mis voor Duivels: "Als je geen goud pakt, ben je geen gouden generatie"

03-12-2022 12:46
19

Sunday Oliseh passeerde in zijn loopbaan langs topclubs als Juventus en Borussia Dortmund en maakte ook twee wereldbekers mee, in 1994 en 1998. Als oud-speler van KRC Genk heeft hij nog steeds een goede kijk op het Belgische voetbal. Hij vindt het zonde dat de Rode Duivels de voorbije jaren geen trofee veroverd hebben.

De stilaan afscheidnemende generatie kreeg het etiket 'gouden' mee, maar volgens Oliseh is dat eigenlijk onzin. "Ik praat niet graag over een gouden generatie. Als je geen goud pakt, ben je geen gouden generatie. Je bent geen kampioen zonder een titel. Zo simpel is het", stelt de Nigeriaan bij Het Nieuwsblad. Verder dan een bronzen plak op het WK van 2018 geraakte ons land niet.

Hoe moeten we deze Rode Duivels dan wél omschrijven, Sunday? "Ik verkies te zeggen dat België een getalenteerde generatie heeft. Zo moet je erover spreken, met de bedoeling om die jongens te pushen naar het summum. Als je ze nu al een gouden generatie noemt, dan denken ze verkeerdelijk dat ze het al gedaan hebben", legt Oliseh uit.

In de toekomst moet de media daar dus anders mee omspringen, vindt hij. Oliseh gelooft immers nog steeds dat de Rode Duivels op een dag een prijs kunnen veroveren. Twee spelers springen bij hem in het oog: Jeremy Doku en Kevin De Bruyne. "Doku is formidabel. Hij is een supertalent, dat heeft hij getoond tegen Kroatië. Maar mijn favoriete Belg is De Bruyne. Los van dit WK is hij de beste Belg aller tijden", aldus Oliseh, die De Bruyne nog kent van zijn periode bij Genk.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie