Van Der Elst zet Rode Duivel aan de deur: Het is genoeg geweest

Van Der Elst zet Rode Duivel aan de deur: "Het is genoeg geweest"

03-12-2022 11:16
31

Hoe zullen de Rode Duivels eruitzien in aanloop naar het EK 2024? Franky Van Der Elst hoopt alvast dat Axel Witsel niet meer zal meedoen. Hij wil een dynamische middenveld. 

"Ik zou Youri Tielemans als meest controlerende middenvelder laten spelen", geeft Van Der Elst aan bij Het Nieuwsblad. "Hij wil de bal, heeft goede voeten en kan gemakkelijk voor de verderzetting zorgen. Onana zou ik als een box-to-boxspeler gebruiken, een nummer acht die met zijn groot loopvermogen op en af loopt. Die twee kunnen onderling ook van positie wisselen om wat dynamiek in de driehoek te krijgen."

Kevin De Bruyne speelde een teleurstellend WK, maar is natuurlijk niet uit de ploeg weg te denken. "De Bruyne gebruik ik als nummer tien, zijn klasse zou centraal beter uit de verf moeten komen. En dan kan Trossard voorin in de ploeg komen. Axel Witsel? Euh, die heeft een geweldige carrière gehad, maar het is genoeg geweest. Het mag wel wat dynamischer."

De eerste match met inzet voor die 'nieuwe' Rode Duivels komt er in maart aan. Zweden is dan de tegenstander in de EK-kwalificaties.