'Halve Belg Struijk krijgt goed nieuws, contractverlenging bij Leeds op komst'

'Halve Belg Struijk krijgt goed nieuws, contractverlenging bij Leeds op komst'

01-12-2022 19:30
4

Pascal Struijk gaat zijn handtekening onder een nieuwe verbintenis bij Leeds United zetten, meldt Fabrizio Romano. De verdediger blijft tot de zomer van 2027 behouden op Elland Road.

Het huidige contract van Struijk, die de schifting voor het WK in Qatar niet overleefde, loopt door tot medio 2024. Daar komen drie contractjaren bij, weet Romano. Naar verluidt zijn alle documenten opgesteld. Struijk gaat er financieel op vooruit, terwijl hij een van de sleutelspelers bij Leeds moet worden. Dit Premier League-seizoen is de verdediger een vaste waarde bij The Peacocks.

De 23-jarige Struijk speelt sinds 2020 bij Leeds, alvorens in de jeugdopleiding van ADO Den Haag en Ajax actief te zijn. Na een sterke eerste seizoenshelft in Engeland nam Louis van Gaal hem op in zijn 39-koppige voorselectie van het Nederlands elftal voor het WK. De definitieve selectie wist Struijk, die in Deurne is geboren en nog voor België kan uitkomen, niet te halen. Struijk gaf recent echter aan dat hij het Nederlands elftal verkiest.