Tunesië stunt bijna, maar is toch uitgeschakeld na winst tegen Frankrijk B

Tunesië stunt bijna, maar is toch uitgeschakeld na winst tegen Frankrijk B

30-11-2022 18:00 Laatste update: 18:58
1

Tunesië en Frankrijk, dat aantrad met een B-ploeg, hebben woensdagmiddag met 1-0 gewonnen van Frankrijk. De Tunesiërs kwamen uitstekend voor de dag, kwamen zelfs voor en konden even ruiken aan de knock-outfase, maar stranden uiteindelijk in de groepsfase. 

De Franse bondscoach Didier Deschamps koos er tegen het Afrikaanse land overduidelijk voor om een groot aantal sterspelers rust te geven, met het oog op de achtste finale. Dat betekende ook dat Kylian Mbappé, de topscorer met drie treffers, plaats moest nemen op de bank. 

De grote hoeveelheid wisselingen zorgde ervoor dat Frankrijk de eerste helft onwennig en slordig voor de dag kwam. De Tunesiërs waren beter, en dachten na acht minuten spelen al op voorsprong te komen. Centrale verdediger Nader Ghandri schoot knap raak uit een vrije trap, maar deed dat vanuit buitenspelpositie. Fankrijk werd de eerste helft slechts één keer gevaarlijk via Kingsley Coman, en mocht van geluk spreken dat de Adelaars van Carthago zichzelf voor rust te kort deden. 

Na rust veranderde er eigenlijk niets. Tunesië speelde met lef en kreeg na 58 minuten spelen eindelijk loon na werken. Wahbi Khazri, nota bene speler van het Franse Montpellier, tikte de bal na een fraaie actie met links achter Steve Mandanda. Deschamps bracht het laatste halfuur nog Antoine Griezmann en Ousmane Dembélé. De wereldkampioen van 2018 werd in de slotfase gevaarlijker, en kwam uiteindelijk via Antoine Griezmann in de laatste minuut nog op 1-1. Dat doelpunt werd uiteindelijk toch nog afgekeurd.

Het WK houdt hier op voor de ploeg van bondscoach Jalel Kadri. Australië versloeg Denemarken met 1-0, waardoor de Fransen en de Australiërs als respectievelijk nummer 1 en nummer 2 uit groep D doorstromen naar de achtste finales. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie