Voormalig international haalt uit: Rode Duivels interesseren mij voor geen meter

Voormalig international haalt uit: "Rode Duivels interesseren mij voor geen meter"

29-11-2022 22:47
27

De Rode Duivels overtuigen voorlopig niet op het WK en hebben ook flink wat tegenstanders momenteel. Onder andere Roberto Martinez krijgt flink wat kritiek over zijn werkwijze. Onder meer van ex-Rode Duivel Gunther Schepens.

Nadat eerder KAA Gent-trainer Hein Vanhaezebrouck al bijzonder kritisch was over de selectiepolitiek van Martinez, wordt dat nu ook herhaald door Schepens. "Vroeger was het een beloning om voor de nationale ploeg te spelen. Je moest een selectie verdienen. Dat is vandaag de dag niet meer het geval", zegt hij in Stropcast.

"Het is niet omdat je twee jaar geleden goed was, dat je dat nu nog bent. De nationale ploeg is ook niet het podium om wedstrijdritme op te doen en waar er geschenken worden uitgedeeld. Dat is nu wel het geval en daar kan ik mij mateloos aan ergeren. Daardoor interesseren de Belgen mij eigenlijk voor gene meter", was Schepens bijzonder scherp.

Martinez
Volgens Schepens moet Martinez nu maar bewijzen wat hij kan als trainer. "Ik zou Martinez een nieuw contract geven. De generatie die nu gaat komen, is veel minder dan de Gouden Generatie. Hij heeft niks gewonnen, hé. Laat hem met de volgende generatie dan maar bewijzen dat hij een goede trainer is. Of hoe slecht", deelt hij uit.

Schepens is dan ook duidelijk geen fan van de bondscoach. "Ze hadden Martinez al eerder moeten ontslaan. Of Vanhaezebrouck een goede bondscoach zou zijn? Volgens mij wel. Ik denk wel dat hij op dit moment liever nog clubcoach is, maar later kan dat mogelijk wel. Nu is het wellicht nog wat te vroeg", besluit Schepens.