Kroatië heeft schrik van Lukaku: “100% fit of niet, hij is een van de beste

Kroatië heeft schrik van Lukaku: “100% fit of niet, hij is een van de beste"

29-11-2022 18:16
26

Romelu Lukaku mocht tijdens de wedstrijd tegen Marokko al zijn eerste minuten van het WK spelen. De spits van de Rode Duivels kan onmogelijk in bloedvorm verkeren, maar de Kroaten zouden toch op hun hoede zijn. 

Het al dan niet aanwezig zijn van de spits in de opstelling van de Rode Duivels is een belangrijk onderwerp van gesprek binnen de Kroatische delegatie. "Hij is een van de beste spitsen ter wereld”, klonk het bij Pasalic. “Zelfs als hij terugkomt van een blessure en niet op 100 procent is, moeten we op hem letten," aldus de speler van Atalanta, die in de Serie A trouwens vaak tegen Big Rom heeft gespeeld. 

Dat geldt ook voor Vlasic, die voor Bologna speelt. "Romelu is een geweldige speler, maar hij zal niet de enige zijn die gevaar brengt." Kroatië heeft misschien een gelijkspel nodig om de laatste 16 te bereiken, maar van berekening is geen sprake. "We willen winnen en niet alleen een punt pakken. Dat is niet onze mentaliteit. Als we vooral spelen om niet te verliezen, zijn we kwetsbaarder"