Joos is bikkelhard voor Martinez: 'Geen winnaar, een angsthaas'

Joos is bikkelhard voor Martinez: 'Geen winnaar, een angsthaas'

29-11-2022 13:14
57

Roberto Martinez heeft de voorbije dagen en weken flink wat kritiek moeten slikken. Omwille van zijn selectiepolitiek, maar ook omwille van zijn keuzes op het WK. Filip Joos is alvast bijzonder kritisch.

De analist is de voorbije weken al bijzonder kritisch geweest over de bondscoach en doet daar in zijn column bij De Standaard nog een schepje bovenop. Zo geeft Joos onder andere aan dat hij niet begrijpt dat Axel Witsel nog steeds een basisplek krijgt. 'Voetbal is geen berekend spelletje voor bange mensen. En dat hij Witsel in het hart van de ploeg blijft zetten, toont dat bondscoach Roberto Martinez een angsthaas is in het diepst van zijn gedachten', schrijft Joos.

'De onaantastbaarheid van Witsel zegt alles over Martinez’ (gebrek aan of gebrekkige) voetbalvisie. Bange man, de bondscoach, iemand die zijn voetbal verbindt aan een controleur die al nooit uitblonk in het spel versnellen, maar inmiddels zelfs te laat komt op het perron waar de trein der traagheid vertrekt. Ook de fervente verdedigers van Witsel geven inmiddels schoorvoetend toe dat hij het niet meer kan belopen', klinkt het.

Geen winnaar
Joos geeft dan ook aan dat Amadou Onana altijd eerder minuten had moeten krijgen en Martinez had moeten durven veranderen. Volgens hem is het ook duidelijk dat de wegen tussen de KBVB en Martinez binnenkort zullen scheiden. En dat zou misschien wel een geschenk kunnen zijn voor de nationale ploeg.

'Martinez is een harde werker, maar geen winnaar. Zijn enige trofee is een FA-cup met Wigan, een mirakel tegen een toen al veel sterker City, chapeau. Maar een paar dagen later degradeerde datzelfde Wigan uit de Premier League, dat zet die beker wel in perspectief', aldus Joos nog.