Kroaten halen nog eens hard uit naar Canada na incident: Wie f*ckt wie nu?

Kroaten halen nog eens hard uit naar Canada na incident: "Wie f*ckt wie nu?"

27-11-2022 22:56 Laatste update: 23:07
3

De Rode Duivels krijgen donderdag een klip van jewelste om te ronden. Er moet gewonnen worden om de achtste finales van het WK nog te halen, maar tegenstander Kroatië is na een stevige 4-1-zege tegen Canada wel naar de leiding in de groep gesprongen. De Balkan-boys haalden hun gram na het 'Fuck Kroatië'-incident van enkele dagen terug.

De Canadezen wisten op voorhand al dat hun opponent met het mes tussen de tanden zou spelen, met dank aan bondscoach John Herdman. Die had na afloop van het duel met de Rode Duivels op weinig verheffende wijze uitgehaald naar Kroatië. Dat was koren op de molen van de lokale media én de Kroatische spelersgroep. Blijkbaar hebben die wraakgevoelens ook gewerkt.

Andrej Kramaric, die met twee doelpunten een belangrijk aandeel had in de overwinning, kon het niet laten om na afloop van de partij na te trappen richting Herdman. "Ik wil de Canadese bondscoach bedanken voor de motivatie", reageerde hij eerst nog ironisch. Om vervolgens heel wat minder beschaafd verder te gaan. "Uiteindelijk heeft Kroatië aangetoond wie nu eigenlijk wie gef*ckt heeft."

Eveneens opvallend was dat Zlatko Dalic, de Kroatische keuzeheer, geen hand kreeg van zijn collega na het laatste fluitsignaal. "Ik heb hem niet gezien", beweert die. "Normaal feliciteer ik de winnende trainer altijd wanneer ik verloren ben. Hij is duidelijk boos en het zal nog wat tijd vragen om enkele dingen te leren", spuwde ook Dalic nog even met gif. Overigens reageerde Herdman nog kort op alle voorvallen. "Het is aan mij om hieruit te leren, ik neem de verantwoordelijkheid op mij", klonk het.