Herdman kop van Jut in Kroatië, bondscoach van Canada in zijn blootje gezet

Herdman kop van Jut in Kroatië, bondscoach van Canada in zijn blootje gezet

26-11-2022 10:39 Laatste update: 10:53
1

Zondag spelen Kroatië en Canada in de groep van België tegen elkaar op het WK, maar de gemoederen lopen voor het duel al hoog op. Na uitspraken van bondscoach John Herdman over de Kroaten, besloot de ochtendkrant 24Sata om de Engelse trainer naakt op hun voorpagina te laten pronken.

De bondscoach van Canada gebruikte nogal stevige woorden in zijn betoog over de wedstrijd tegen de Kroaten. "Ik heb de spelers gezegd dat ze hier thuis horen. Kroatië gaan we echt pakken, zo simpel is het. Dat is onze volgende missie." Tijdens het interview gebruikte Herdman een scheldwoord, waar de Kroatische media niet echt van gediend waren. Canada verloor de eerste wedstrijd op dit WK van België met dank aan een penaltysave van Thibaut Courtois en een doelpunt van Michy Batshuayi. Kroatië speelde met 0-0 gelijk tegen Marokko.

Als koekje van eigen deeg voor de woorden van Herdman, besloot 24Sata om de bondscoach van de Canadezen naakt op de voorpagina af te beelden. De blote beeltenis van Herdman werd geflankeerd door de woorden: 'Je hebt dan wel een grote mond, maar heb je ook de ballen om het waar te maken.' De Canadezen lieten in hun eerste wedstrijd een sterke indruk achter tegen de Belgen, maar een goal van Michy Batshuayi werd ze uiteindelijk fataal.