Australië pakt de drie punten tegen Tunesië en maakt kans op knock-out fase

Australië pakt de drie punten tegen Tunesië en maakt kans op knock-out fase

26-11-2022 13:17
2

Australië maakt plots een goede kans op het bereiken van de achtste finale van het WK. De Socceroos hebben Tunesië met minimale cijfers verslagen. Spits Mitchell Duke, die uitkomt op het tweede niveau in Japan, werd de matchwinner.

Voor Australië was de missie duidelijk in het Al Janoub Stadium: het moest winnen om toch nog een goede kans te maken op de knock-outfase van het WK, na een nederlaag tegen Frankrijk in de eerste speelronde. Tunesië hoopte de knappe remise tegen Denemarken juist een passend vervolg te geven.

Het eerste kwart van de wedstrijd was niet echt enerverend, tot Duke in de 23ste minuut opstond. De spits kreeg de bal uit de kluts op zijn hoofd. Met zijn rug naar het doel toe kopte de aanvalsleider knap raak: 0-1. Na de openingsgoal kakte de wedstrijd weer wat in. Beide teams haalden geen hoog niveau, maar Australië behield de controle. In de slotfase zette Tunesië nog wel aan met een slotoffensief, maar Australië wist stand te houden door een aantal goede verdedigende acties. Het bleef daardoor 0-1.

Australië heeft zijn eerste punten van dit WK nu binnen. Het land staat nu zelfs even tweede in Groep D. Denemarken en Frankrijk komen echter later op zaterdag nog in actie. Na dat duel weet Australië wat het in zijn laatste groepswedstrijd tegen Denemarken moet doen om door te kunnen gaan.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie