Onana solliciteert naar basisplek bij Rode Duivels: Ik kan met iedereen spelen

Onana solliciteert naar basisplek bij Rode Duivels: "Ik kan met iedereen spelen"

26-11-2022 12:43
11

Amadou Onana kan hopen op een basisplek tegen Marokko. Een sterke prestatie tegen Canada waar hij op het middenveld toch meer schwung bracht. De middenvelder van Everton ging in gesprek met La Dernière Heure.

De middenvelder straalt vertrouwen en rust uit. Hij geeft dan ook zelf aan dat hij nergens bang voor is. Een debuut op het WK leek de Belg ook niet meteen schrik aan te jagen. "Ik kwam naar dit toernooi met een waanzinnige motivatie,” klinkt het. “Ik wil zoveel mogelijk barrières doorbreken en mijn kwaliteiten laten zien. Voetbal is een kans, dus ik maak er gebruik van. Ik voel geen druk.”

Dat voel je ook in zijn spel. De middenvelder torent boven iedereen uit en stelt een enorme rust aan de bal tentoon. Het is een kwaliteit die het middenveld van de Rode Duivels wel lijkt te lusten. Ook de andere twee kunnen profiteren van zijn kwaliteiten.

Maar hij beseft erg goed dat de concurrentie erg hoog is bij de Duivels. "Ik heb het geluk dat ik geen coach ben en het is aan Roberto om te beslissen. Ik kan met iedereen in het midden spelen," antwoordde hij. Hij lijkt toch de voorkeur te geven aan Axel Witsel als partner op het middenveld. "Met hem spelen is heel geruststellend. Hij geeft je advies en steun. Als we partners zijn, staat hij achterin en heb ik aanvallend veel vrijheid. Dat vind ik erg leuk.”

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie