Buchanan waarschuwt de Rode Duivels: 'Canada wil het WK winnen'

Buchanan waarschuwt de Rode Duivels: 'Canada wil het WK winnen'

23-11-2022 12:34 Laatste update: 12:52
14

De Rode Duivels beginnen woensdag aan het WK met een partij tegen Canada. De Noord-Amerikanen worden gezien als één van de kleinere voetballanden op het toernooi, maar Club Brugge-aanvaller Tajon Buchanan gelooft wel in een stunt.

Buchanan is alvast bijzonder ambitieus en begint met goede hoop aan het WK. "We willen de wereld laten zien dat we een voetballand zijn. Dat we talent hebben. Dat er veelbelovende spelers zijn en spelers die nu al hoge toppen scheren", zegt hij bij Eleven Sports. "Het is een belangrijk moment om te tonen wat we kunnen verwezenlijken en we kijken waar deze reis ons brengt", geeft hij aan.

Als het van Buchanan afhangt, zal die reis ook niet snel voorbij zijn. "Het doel is natuurlijk om het WK te winnen. Dat is onze mindset. Als we er anders over zouden denken, waarom gaan we dan? Ik kijk er alvast naar uit", aldus de flankaanvaller.

Voor Buchanan begint het WK ook meteen tegen België en mogelijk enkele ploegmaats van Club Brugge. "Het zal een speciaal moment zijn. Ons eerste wedstrijd op het WK en tegen een land waarin ik speel. Het zal een speciaal moment zijn en ik kijk ernaar uit", besluit hij.