LIVE-discussie: Opstellingen van Duitsland en Japan bekend, Ito (ex-Genk) start

LIVE-discussie: Opstellingen van Duitsland en Japan bekend, Ito (ex-Genk) start

23-11-2022 13:15 Laatste update: 14:20
7

Duitsland neemt het in Groep E op tegen Japan. De wedstrijd wordt in het Khalifa International Stadium van Doha gespeeld. Het duel in Groep E kent een Belgisch tintje. Vooral dan bij de Japanners lopen er een aantal oude bekenden rond. 

Duitsland speelt een 17e WK op een rij en Hansi Flick en zijn manschappen waren dominant in de kwalificatie met een 27 op 30 met 36 doelpunten gescoord en maar vier tegen. Met negentien jaar en 270 dagen is Musiala de jongste speler die op het WK in actie komt voor Die Mannschaft sinds Karl-Heinz Schnellinger in 1958. In totaal waren slechts drie spelers jonger dan de Bayern München-spelmaker bij hun WK-debuut. Met vijf spelers is Der Rekordmeister sterk vertegenwoordigd in de basiself van Flick: ook Manuel Neuer, Joshua Kimmich, Thomas Müller en Serge Gnabry starten.

Voor de wedstrijd werd de welbekende ploegfoto genomen. De Duitsers zagen hun kans en uiten op deze manier hun ongenoegen met het beleid van FIFA. Een stil protest. 

Opstelling Duitsland: Neuer, Rudiger, Süle, Schlotterbeck, Kimmich, Gnabry, Müller, Musiala, Gündogan, Havertz

Bij Japan zien we enkelen bekende rondlopen. Enkele oude bekenden van de Belgische competitie starten aan de wedstrijd, Junya Ito (ex-KRC Genk), Daichi Kamada (ex-STVV) en Wataru Endo (ex-STVV). Tomiyasu (ex-STVV) en Kawashima (ex-Standard), Ueda (Cercle Brugge) en Schmidt (STVV) zitten op de bank van Japan.

Opstelling Japan: Itakura, Nagatomo, Sakai, Yoshida, Endo, Kubo, Ito, Kamada, Tanaka, Maeda