David (ex-KAA Gent) over duel met Rode Duivels: “We kunnen zonder stress spelen”

David (ex-KAA Gent) over duel met Rode Duivels: “We kunnen zonder stress spelen”

23-11-2022 12:57
2

Woensdag is het eindelijk zover. De Rode Duivels openen hun WK tegen de Canadezen. Een ploeg die trouwens enkele Belgische tinten vertoond. Jonathan David, ex-KAA Gent, spreekt voor de wedstrijd met Sporza. 

Naast Cyle Larin en Tajon Buchanan van Club Brugge brengt ook Jonathan David een extra Belgische link. De aalvlugge spits speelde enkele seizoenen geleden nog voor Gent. Woensdag speelt hij tegen het land dat hem zag doorbreken. 

David gelooft alvast in de kansen van Canada. Al geeft hij wel meteen toe dat het moeilijk wordt. “De groep overleven wordt moeilijk”, klinkt het bij de ex-Gantoise. Hij merkt echter wel op dat ze een bepaald voordeel kunnen hebben. “Niemand verwacht iets van ons, dat is ons voordeel”. Hij voelt de druk van de natie en weet dat de fans van Canada willen zien dat ze er alles voor gedaan hebben. “Dat is een goede positie om in te zitten, we kunnen zonder stress spelen.”

Ambitieus is David alvast. "Het doel is wereldkampioen worden, zoals elk land. Alleen is die weg lang en heb je een beetje geluk nodig”, getuigt de spits. "Ons gevaar schuilt in onze snelle spelers, die goed zijn een tegen een. We mikken vaak op de omschakeling. Defensief staan we als team compact.” Toch beseft de Canadees dat ze niet het allersterkste team hebben. “Tuurlijk hebben we zwaktes, maar die zijn aan onze tegenstanders om te ontdekken", klinkt het bij David. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie