Vertonghen gaat over de tongen: Iedereen keek een beetje vreemd naar elkaar

Vertonghen gaat over de tongen: "Iedereen keek een beetje vreemd naar elkaar"

22-11-2022 21:25
10

Daags voor de openingswedstrijd van de Rode Duivels tegen Canada was Jan Vertonghen aan de beurt om zijn zegje te doen op de gebruikelijke persconferentie. Daarbij nam de recordinternational geen blad voor de mond, tot verbazing van onder meer Gilles De Bilde.

Vertonghen gebruikte geen grote woorden, maar de onderliggende boodschap was duidelijk: de FIFA heeft druk op de ketel gezet bij de selecties. Hij gaf zelfs aan "bang" te zijn om niet te mogen meespelen van hogerhand. "Toen Vertonghen die quote aanhaalde op zijn persconferentie, keek iedereen in de perszaal toch een beetje vreemd naar elkaar", moet De Bilde toegeven bij VTM Nieuws.

"Hij voelde zich er zelf ook niet op zijn gemak bij. We wisten natuurlijk dat er een storm was over het al dan niet dragen van de One Love-band, maar de manier waarop Vertonghen het verwoordde, was aan de ene kant heel subtiel, maar kwam aan de andere kant hard binnen", analyseert De Bilde de woorden van de verdediger van RSC Anderlecht.

"Als je als speler op 35-jarige leeftijd met een redelijk behoorlijk palmares zo iets moet aankaarten, zeggen dat je voor het eerst in je carrière bang bent en je ongemakkelijk voelt ... Hij wil gewoon geen risico nemen om morgen niet aan de aftrap te mogen verschijnen. Dat zegt alles over de hallucinante situatie waarin dit WK zich afspeelt", besluit De Bilde.