Lokeren schuift boete voor pyrotechnisch materiaal door naar eigen wansupporters

Lokeren schuift boete voor pyrotechnisch materiaal door naar eigen wansupporters

21-11-2022 23:18
1

KSC Lokeren-Temse timmert weer aan de weg naar boven. De Waaslanders doen dat met hernieuwde moed, al uitte die zich in de zestiende finales van de Croky Cup op de verkeerde manier. Bij de komst van KV Mechelen (0-5) lieten enkele aanwezigen zich van hun slechtste kant zien. De boete die Lokeren-Temse daarvoor ontvangen heeft, zal het doorschuiven naar de verantwoordelijken.

Na de vereffening vertoeft de fusieclub momenteel in de amateurreeksen, maar de bedoeling is om op een dag weer te verrijzen in de Jupiler Pro League. Tussendoor mocht het nog eens proeven van een confrontatie met een elftal uit de hoogste klasse. KV Mechelen bleek duidelijk een maatje te sterk op Daknam. Bovendien kwam er nog een vervelend staartje aan dat duel. Voor aanvang staken enkele thuissupporters pyrotechnisch materiaal af, terwijl bepaalde spelers van KVM tijdens de wedstrijd werden bekogeld met bierbekers.

Dat was ook de Belgische voetbalbond opgevallen. Die heeft Lokeren-Temse opgezadeld met een boete van 1.500 euro, staat te lezen op de eigen website. De club is echter niet van plan om die zelf te betalen, mede omdat het onlangs al twee wedstrijden achter gesloten deuren moest afwerken, ook al door onlusten bij de eigen aanhang. 'Onaanvaardbaar', oordeelt het Lokerse bestuur. 'Wij doen dit op principiële gronden maar daarnaast ook uit eigenbelang: die kleine groep mag ons niet langer op onnodige kosten en sancties jagen en bijvoorbeeld families met kinderen het stadion uitjagen.'

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie