Canadezen sturen Rode Duivels waarschuwing: Extreem veel dynamiek en snelheid

Canadezen sturen Rode Duivels waarschuwing: "Extreem veel dynamiek en snelheid"

19-11-2022 14:41
6

Woensdag is het zover! Dan trappen de Rode Duivels hun WK in Qatar op gang met een wedstrijd tegen Canada. Op papier zijn de Noord-Amerikanen het zwakke broertje in de groep, maar ex-international Paul Stalteri ziet een elftal dat kan verrassen.

In totaal kwam hij 84 keer uit voor de Canadese nationale ploeg, weliswaar in andere tijden. Straks is het immense land er pas voor de tweede keer in haar geschiedenis bij op een einronde van een wereldbeker. Met de huidige lichting is dat geen volledige sensatie. "Met Jonathan David (Lille, ex-Gent), Cyle Larin (Club Brugge) en Alphonso Davies (Bayern München) heb je jongens op het veld die een doelpunt kunnen maken", noemt Stalteri de sterspelers op in een interview met de website van ex-club Tottenham Hotspur.

Canada lijkt vooral op de omschakeling te zullen mikken. "Ze zijn dodelijk", waarschuwt Stalteri. "Ze zijn een extreem dynamische ploeg die naar voren schakelt met deze spelers." De opeingswedstrijd tegen onze Rode Duivels wordt meteen een serieuze test. "België is een interessante, gewoonweg vanwege de snelheid en dynamiek bij Canada, aan de zijkanten en voorin."

Hoe schat Stalteri ons land in? "België is op papier niet meer het jongste team. Ze hebben spelers met enorm veel ervaring, maar misschien kunnen we ze pakken op de tegenaanval, je weet maar nooit", wikt en weegt hij. Toch blijven de Rode Duivels torenhoog favoriet, klinkt het. "Het was jarenlang nummer één van de wereld. En dan heb je Kevin De Bruyne, hij is van een andere planeet."