Dragus doet ook bij Roemenië van zich spreken, Standard wenst hem proficiat

Dragus doet ook bij Roemenië van zich spreken, Standard wenst hem proficiat

19-11-2022 14:24
1

Roemenië en Slovenië zijn twee naties die het WK in Qatar vanuit de luie zetel moeten volgen. Dat wil echter niet zeggen dat hun spelers zelf op vakantie mogen. Beide elftallen betwistten vrijdag een onderling duel, waarin Slovenië aan het langste eind trok (1-2). Voor Denis Dragus werd het toch nog een gedenkwaardige dag.

De Roemeen van Standard Luik moest weliswaar in het zand bijten, maar stond zelf wel aan het kanon. Dat was meteen een primeur, want de aanvaller had nooit eerder gescoord voor zijn land. Bij zijn vierde interland is dat nu voor het eerst het geval geweest. Dragus scoorde iets voorbij het uur, toen de Slovenen al op een min of meer comfortabele 0-2-voorsprong stonden.

Na het doelpunt van Dragus trachtte Roemenië nog een gelijkspel uit de brand te slepen, maar daar slaagde het niet in. Ook Standard volgde de partij op de voet. Het Twitter-account van De Rouches was er als de kippen bij om haar aanvaller te feliciteren bij dit heuglijke moment. In de Jupiler Pro League is Dragus medetopschutter van zijn club, met vier doelpunten. Vorig seizoen maakte hij er zes.