Panenka van Cavallini helpt Canada in absolute slot aan zege tegen Japan

17-11-2022 17:14
4

Canada heeft de laatste oefenwedstrijd voor het WK winnend kunnen afsluiten. In de Verenigde Arabische Emiraten nam de tegenstander van de Rode Duivels het op tegen Japan en wist het in het absolute slot, dankzij een penalty, nog met 1-2 te winnen.

Bij Canada begon men met Club Brugge-spelers Tajon Buchanan en Cyle Larin in de basis terwijl ook Jonathan David (ex-KAA Gent) aan de partij begon. Japan deed het dan weer zonder Junya Ito (ex-KRC Genk), Ayase Ueda (Cercle Brugge), Daniel Schmidt en Daichi Kamada ((ex-)STVV), die op de bank begonnen.

De Japanners konden alvast vroeg vieren en zagen Ito-concurrent Yuki Soma na negen minuten al scoren na twijfelachtig verdedigend werk achterin bij de Canadezen. Lang bleef het niet bij die 1-0. Ook de Canadezen toonden zich. Na een goede hoekschop kwam de bal uiteindelijk tot bij verdediger Vitoria, die de Noord-Amerikanen weer op gelijke hoogte wist te brengen. Voor rust kregen ook Larin en Buchanan nog kansen, maar viel het doelpunt niet.

In de tweede helft kreeg Cercle-aanvaller Ueda een kans om zich te tonen, al was het voor de Japanners vooral hollen achter de bal. De Canadezen gingen op zoek naar dat tweede doelpunt en kregen via Buchanan en David wel enkele kleine mogelijkheden, al bleef het grote gevaar uit.

De klok bleef genadeloos verder tikken en het was wachten op dat ene belangrijke doelpunt. In het absolute slot wist Japan nog de paal te raken, maar scoorde het niet. Dat deden de Canadezen wel. In de laatste minuut van de extra tijd werd Laryea onderuit gehaald in het strafschopgebied. Cavallini plaatste zich achter de bal en schonk Canada de 1-2 overwinning met een panenka.