Ein-de-lijk: na 28 jaar heeft Charleroi een WK-opvolger gevonden voor Van Meir

Ein-de-lijk: na 28 jaar heeft Charleroi een WK-opvolger gevonden voor Van Meir

16-11-2022 23:15
2

Voor de fans van Sporting Charleroi krijgt het WK in Qatar een zeldzaam extra tintje. Pas voor de tweede keer in haar geschiedenis vaardigen De Zebra's namelijk een speler af op het mondiale eindtoernooi. Ali Gholizadeh treedt zo in de voetsporen van ... Eric Van Meir. 

De Iraanse selectie is al even bekend en daarin kan Gholizadeh natuurlijk niet ontbreken. Normaal gezien is de linkspoot één van de sterren van het elftal. Het Twitter-team van Charleroi heeft daar enkele dagen haar hoofd over gebroken en is tot de vaststelling gekomen dat die oproepingsbrief vanuit Iran best uniek is. Slechts één keer eerder leverde de club een WK-ganger.

En die luisterde dus naar de naam van Van Meir. In het seizoen 1993-1994 maakte de doelgerichte verdediger indruk in dienst van Charleroi, in die mate zelfs dat bondscoach Paul Van Himst hem meenam naar de Verenigde Staten. In de vier wedstrijden die de Rode Duivels daar betwistten, was Van Meir echter geen speeltijd gegund. Gholizadeh weet zo meteen wat hem te doen staat de komende weken: de eerste Carolo ooit worden die ook effectief in actie komt op een wereldbeker.

Overigens zou Van Meir na '94 nog twee keer mogen afreizen naar een WK. In '98 was hem opnieuw enkel een rol als bankzitter toebedeeld. Pas in 2002, op 34-jarige leeftijd, maakte de mandekker ook echt zijn WK-debuut.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie