VP’s Elf v/d Heenronde, de rechtsachter: Genkse goalgetter, jong goud of WK-ganger

VP’s Elf v/d Heenronde, de rechtsachter: Genkse goalgetter, jong goud of WK-ganger

14-11-2022 22:00 Laatste update: 16-11-2022 12:39
9

De lokroep van het WK heeft een einde gemaakt aan de heenronde van de Jupiler Pro League. Vroeger dan ooit sluit die haar poorten voor een voorbarige winterstop. Dit jaar deelt VoetbalPrimeur.be dus geen elf kerstpakjes, maar Sinterklaas-geschenken uit! Tijd voor VP’s Elf van de Heenronde, met in deze aflevering de zoektocht naar de beste rechtsachter.

De technische staf van VP.be stuurt haar elf klasbakken in een 4-3-3-formatie de wei in. Elke aflevering stellen we een selectie voor van beste kandidaten per positie. Daarna is het aan jou, lezer van VP, om (deels) de knoop te helpen doorhakken. Dat doe je door onderaan te stemmen via de poll. Op het einde van de rit worden de beste elf gekozen op basis van de stemmen van de redactie (50%) en de stemmen van de lezers (50%).

Daiki Hashioka (Sint-Truiden)
Een stille kracht die niettemin regelmatig opduikt in dit soort van lijstjes. Een selectie voor het wereldkampioenschap was hem niet gegund, maar dat betekent ongetwijfeld dat Japan wel wat te bieden heeft op de rechtsback. De immer degelijke Hashioka is namelijk een kracht die je er graag bij wil: groot loopvermogen, tonnen inzet en tactische discipline. Enkel aan zijn aanvallende statistieken valt nog wat bij te schaven.

Daniel Muñoz (KRC Genk)
Misschien kan Muñoz zijn Japanse collega uit Haspengouwen enkele gouden tips geven, want statistieken heeft hij in overvloed! Vijf doelpunten, vijf assists: je zou haast denken dat de Colombiaan op de rechtsbuiten speelt. In de begeesterende spelfilosofie van Wouter Vrancken is dat overigens niet zelden het geval … De onstuimigheid van Muñoz blijft bij momenten een risicofactor, maar zijn nieuwe hoofdcoach focust enkel op zijn sterke punten en zet die uitstekend in de verf.

Ken Nkuba (Sporting Charleroi)
Wanneer de harde kern van de Carolo’s vuurpijlen op het terrein gooit,  lijken die toch niet gericht tegen hun jeugdproduct. Op z’n twintigste is Nkuba namelijk helemaal aan het ontluiken. Net als de moderne rechterflankspeler beschikt hij over veel snelheid en een haarscherpe voorzet. Afgelopen zomer trok Lille OSC nog nadrukkelijk aan zijn mouw. Toen leek dat wat hoog gemikt, maar nu?

Denis Odoi (Club Brugge)
Manusje-van-alles, maar onder Carl Hoefkens is Odoi vooral de rechterpion in de driemansachterhoede van Club. Eigenlijk maakt het niet uit waar hij acteert: als hij ten tonele verschijnt, haalt de Leuvenaar altijd een voldoende. Zijn voetbalintelligentie stelt hem ook in de topwedstrijden in staat om uit te blinken. En laten er nu net drie van dat soort duels aankomen, want Odoi reist straks met vaderland Ghana af naar het WK.

Louis Patris (OH Leuven)
Toegegeven, een pure rechtsachter kan je Patris niet bepaald noemen. Marc Brys staat erom bekend om regelmatig met pionnen te schuiven, maar dat is de jonge Waal eigenlijk ten goede gekomen. Vooral in het seizoensbegin demonstreerde Patris dat hij een stormachtige ontwikkeling heeft doorgemaakt. Razendsnel is hij, maar tegenwoordig kiest hij ook steeds beter zijn momenten uit.

Bryan Reynolds (KVC Westerlo)
De Amerikaan heeft een zekere naam en faam over zich heen hangen, al kon hij dat tijdens een eerdere doortocht in Kortrijk niet meteen waarmaken. In de Stille Kempen lukt dat een stuk beter. In het aantrekkelijke combinatievoetbal van Jonas De Roeck speelt Reynolds een sleutelrol, mede dankzij de vrijheid die hij krijgt om mee op te rukken.

Matisse Samoise (KAA Gent)
Je hebt loopwonders, Duracell-konijnen en dan is er nog Samoise. De geboren Gentenaar moet een droom zijn om mee samen te spelen als middenvelder: wanneer je de bal even niet kwijt kan, leg hem dan gewoon rechts in de hoek, onze Matisse crosst er wel achter! Zijn selectie enkel baseren op zijn enorme loopvermogen, zou hem echter tekort doen, want ook in het spel behoort Samoise tot de betere Buffalo’s.

Nu is het aan jou! Stem via de poll op de speler die jij in VP's Elf van de Heenronde zou zetten.

No Poll