Cillessen niet naar het WK: Van Gaal zei mij dat ik niet moest wanhopen

Cillessen niet naar het WK: "Van Gaal zei mij dat ik niet moest wanhopen"

14-11-2022 10:28

Noa Lang en Vincent Janssen mogen met Nederland mee naar het WK. Jasper Cillessen mag dat niet, terwijl Louis van Gaal hem eerder een andere indruk af. De doelman van NEC wordt her en der beschuldigd dat hij niet in de groep ligt, maar dat heeft Cillessen naar eigen zeggen nog nooit uit eerste hand gehoord. 

Bondscoach Louis van Gaal hield het op 'vorm', maar tegelijkertijd kleeft er een bepaald imago aan Cillessen, die niet goed in de groep zou liggen. "Of dat zo is? Ik vind van niet, maar als men dat vindt dan kan ik daar niets aan veranderen. Nee, ik heb nog nooit iets gehoord van iemand. Zelfs van Frank de Boer niet, die heeft het mij ook niet verteld, dus", zegt Cillessen tegen de NOS. 

Rafael van der Vaart en Wesley Sneijder hebben zich als ex-internationals regelmatig uitgesproken over Cillessen. "Dat krijg je over je heen. Ja, dat gaat je niet in de koude kleren zitten, maar zolang er geen argumenten gebruikt worden... Heb jij argumenten gehoord? Ik wacht daar nog steeds op. Ze (staf KNVB, red.) hebben mij dingen uitgelegd, die hou ik intern. Het doet pijn, maar het is de keuze van de bondscoach. Ik wens de andere keepers heel veel succes."

Cillessen heeft niet het gevoel dat de affaire rond de Spaanse vrouw en zijn kind van invloed zijn geweest op het besluit om hem niet mee te nemen. "Dat speelt al geruime tijd, die zaak loopt al een jaar of twee."

En ook de reserverollen tijdens de afgelopen interlandperiode zorgden niet voor paniek bij Cillessen. "De bondscoach vertelde me dat ik niet hoefde te wanhopen.."