Lang over selectie bij Oranje: “Ik kan een hele grote rol spelen op WK”

Lang over selectie bij Oranje: “Ik kan een hele grote rol spelen op WK”

13-11-2022 16:13 Laatste update: 17:49
27

Noa Lang trekt mee met Oranje richting het WK in Qatar. Na de teleurstelling van de 2-2 tussen Club Brugge en Antwerp leek zijn selectie een leuker onderwerp. De winger van Club Brugge gelooft dan ook dat hij een rol kan spelen. 

Het was ongetwijfeld spannend afwachten voor Lang. De Nederlander hoopte op een selectie bij Oranje, maar kon toch niet zeker zijn. Vrijdag kreeg Lang dan het goede nieuws van Louis Van Gaal te horen. Toch wist de Nederlander al langer dat hij bij de selectie zou zitten.  "Ik wist het rond 10 u", legde hij uit. "Als je niet was geselecteerd, dan werd je voor 10 u gebeld."

"Ik had geen telefoon gekregen, maar ik wilde toch nog even wachten op de bevestiging, voor je een telefoontje kreeg met de melding dat ze vergeten te bellen waren", lachte hij na de wedstrijd tegen Antwerp bij Eleven Sports.

De selectie voor Nederland is dan ook een droom die uitkomt voor de dribbelkont van Club Brugge. "Het was een emotioneel moment, een jongensdroom", vervolgt Lang. De Nederlander gelooft dat hij zijn vleugels gaat ontbinden op het WK. "Ik heb de laatste tijd minder gespeeld. Dat is normaal. Of ik het daarmee eens ben of niet, is een ander verhaal", klinkt het bij Lang. "Maar ik kan ook in 10 of 15 minuten het verschil maken. Dat wordt mijn rol. Ik ga voor meer, maar ik kan een hele grote rol spelen voor het Nederlandse team."

De Nederlandse aanvaller gelooft wel dat hij niet moet rekenen op een basisplek. Hij hoopt dan ook een verschil te maken vanop de bank. "Ik zal niet starten, denk ik. Maar ik zal er alles aan doen om zoveel mogelijk minuten te maken. Om dan het verschil te maken."