RWDM boekt zesde zege op rij, Lommel krijgt in slot forfaitcijfers aangesmeerd

RWDM boekt zesde zege op rij, Lommel krijgt in slot forfaitcijfers aangesmeerd

13-11-2022 22:02
2

RWDM heeft zich aan het einde van het weekend weer op gelijke hoogte gehesen met SK Beveren. De Brusselaars wisten dat ze moesten winnen om hun titelrivaal bij te benen en deden dat ook. Met verve, bovendien, want Lommel SK kreeg een 5-0 om de oren.

Er zijn zo van die wedstrijden die volledig in de plooi vallen voor een bepaald team. RWDM mocht het beleven tegen Lommel. Na amper zeven minuten hing de bal al in het net. Bij de eerste de beste kans bezorgde Mickael Biron zijn elftal een droomstart. Lommel reageerde met enkele stilstaande fases, maar iets voorbij halverwege de eerste helft verdubbelde RWDM haar voorsprong. Nadat Biron een wenkende kans onbenut had gelaten, trof Luis Oyama wél raak: 2-0.

Zowel in het restant van de eerste helft als in het begin van de tweede bleef Biron gevaar stichten, vooral dankzij zijn snelheid. Lommel kon nauwelijks een vuist maken en moest de kelk in het slotkwartier tot op de bodem ledigen. Youssef Challouk, Zakaria El Ouahdi en opnieuw Oyama maakten er prompt nog een forfaitscore van.

Die 5-0 betekende alweer de vijfde overwinning op rij voor RWDM, dat met 27 punten Beveren vervoegt aan kop van de rangschikking. Lommel blijft dan weer hangen in de grijze middenmoot. Met vijftien punten staat het zevende op twaalf ploegen.