Nieuwe coach Southampton geeft update en is vol lof over Lavia: “Geweldig talent”

Nieuwe coach Southampton geeft update en is vol lof over Lavia: “Geweldig talent”

13-11-2022 14:01
3

Romeo Lavia mistte hoogstwaarschijnlijk maar net uit op een selectie voor de Wereldbeker in Qatar. De jonge Rode Duivel verloor zaterdag met 3-1 op het veld van Liverpool FC. Tien minuten voor tijd moest Lavia noodgedwongen naar de kant. 

Southampton verloor haar eerste wedstrijd onder nieuwe coach Nathan Jones. De kersverse T1 stelde meteen Lavia op. De coach is duidelijk meteen onder de indruk van het talent van Lavia. "We moeten ons realiseren dat hij pas 18 jaar oud is," zei de Welshman. "En om met die vrijheid te spelen zoals hij op Anfield deed, laat zien dat hij een geweldig talent is.” Na afloop van de partij wist hij een positieve update te geven over de wissel van de beloftevolle Rode Duivel. 

Lavia lag tien minuten voor tijd plots op de grasmat. Been in de lucht gestrekt en duidelijk in pijn. Wat het eerste vermoeden was werd later door zijn coach ook bevestigd. De onge Rode Duivel keerde nog maar net terug van een spierblessure en had volgens zijn coach last van krampen.

"Het was gewoon kramp”, bevestigde de kersverse coach. “In balbezit is hij geweldig, maar buiten balbezit moeten we met hem werken en moet hij beter worden. Zodra hij dat doet, zal hij een talent zijn”, wist de coach nog te getuigen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie