'Anderlecht kreeg een onterechte strafschop, dit moest de scheidsrechter zien'

'Anderlecht kreeg een onterechte strafschop, dit moest de scheidsrechter zien'

11-11-2022 10:31
18

RSC Anderlecht heeft het donderdag niet makkelijk gehad tegen Lierse SK. Het had een makkelijk gegeven strafschop nodig om ook op voorsprong te komen. Een onterechte strafschop, oordeelt men bij Sporza.

In de eerste helft kwam Anderlecht pas op voorsprong na een vermeende fout op Francis Amuzu. Lierse-verdediger Raemaekers raakte de bal duidelijk, maar toch zag scheidsrechter Brent Staessens er een strafschop in. "Een gekregen penalty voor Anderlecht", oordeelt Gert Verheyen bij Sporza.

"Raemaekers peelt 100 procent de bal. Het is kwalijk dat je dit als scheidsrechter niet ziet", gaat Verheyen verder. "Tegenwoordig ben je soms kwaad op de VAR, maar nu zie je dat die wel nodig is. Al mag je zulke dingen zonder VAR als scheidsrechter ook gewoon zien", geeft de analist aan.

Ook Sonck ging akkoord met het oordeel van Verheyen en vond het geen strafschop. "Het is eigenlijk duidelijk dat Raemaekers de bal speelde. Dit is een heel licht gegeven penalty", klonk het nog. Fabio Silva schoot de strafschop uiteindelijk binnen.