Makelaar Ngadeu (KAA Gent) haalt uit na niet-selectie: “Marionet van Eto’o”

Makelaar Ngadeu (KAA Gent) haalt uit na niet-selectie: “Marionet van Eto’o”

10-11-2022 14:44
3

Michael Ngadeu is niet geselecteerd voor het WK in Qatar. Bondscoach Rigobert Song had geen plek voor de ervaren van KAA Gent in de 26-koppige selectie, een grote verrassing.

Ngadeu heeft namelijk 53 caps en is één van de meest ervaren internationals. Makelaar Pedro David Jimenez haalt uit naar de bondscoach. “Bondscoach Rigobert Song en zijn staf zijn marionetten van Eto’o. Je kan het niet anders zeggen want Eto’o maakt de selectie”, klinkt het duidelijk bij Het Nieuwsblad.

De problemen begonnen in een kwalificatiewedstrijd tegen Burundi in juni. Dan zou legende Eto’o hebben gevraagd aan bondscoach Song om Ngadeu niet op te stellen, maar de verdediger van KAA Gent speelde toch en maakte geen indruk ondanks 0-1 winst.

Dan kon Eto’o niet smaken en de aanvaller gaf een speech. “Na die wedstrijd hield Eto’o een speech in de kleedkamer die gefilmd werd en aan de buitenwereld werd getoond. Om propaganda te maken voor hemzelf.” Sindsdien ging het van kwaad naar erger.

De makelaar wijst ook naar het zware seizoen van Ngadeu. “Sindsdien is Michael Ngadeu niet meer opgeroepen. In september werd het nog verkocht alsof hij rust kreeg en andere spelers eens een kans kregen, maar dat geloofde ik nooit. Iedereen kan eens een slechte wedstrijd spelen, zeker in juni als je zoals Michael een zwaar seizoen kende.”

Volgens Jimenez is het een schande dat Ngadeu niet is opgeroepen. De verdediger is ook enorm geliefd in Kameroen. “In Afrika is voetbal politiek en hij heeft zich daar nooit mee ingelaten. Maar Eto’o kan niet verdragen dat iemand hem in de schaduw stelt. Daarom wil hij hem er niet bij. Het is een belediging voor het voetbal.”