Ziedende Piqué: 'Het is verdorie een schande, ik schijt op je f***ing moeder'

Ziedende Piqué: 'Het is verdorie een schande, ik schijt op je f***ing moeder'

09-11-2022 08:45
13

Gerard Piqué kwam in zijn allerlaatste wedstrijd voor FC Barcelona niet meer in actie, omdat hij halverwege als wisselspeler een rode kaart kreeg. De verdediger liet duidelijk blijken wat hij van het optreden van scheidsrechter Jesus Gil Manzano vond.

Piqué vond onder meer de twee gele kaarten van Robert Lewandowski onterecht. De verdediger zocht Gil Manzano op het veld op en achtervolgde hem tot in de catacomben. Daarbij schold hij de leidsman de huid vol. In het scheidrechtersverslag benoemt Gil Manzano de volgende verwijten: 'Heb je gezien wat voor corner je tegen ons gegeven hebt? Jij bent de scheidsrechter die ons, met voorsprong, het meest tegenwerkt. Het is verdorie een schande, ik schijt op je f***ing moeder!'

Overigens wijzen de statistieken uit dat Gil Manzano duidelijk meer rode kaarten uitdeelt aan Barcelona dan aan aartsrivaal Real Madrid: 9 in 33 wedstrijden voor de Catalanen om 1 in 29 duels voor de Koninklijke. Dat hij naar de tribune werd gestuurd, zal Piqué uiteindelijk weinig uitmaken. Hij kreeg zaterdag al een groot afscheid in Camp Nou. Bovendien won Barça alsnog met 1-2 bij Osasuna, mede door een schitterende assist van Frenkie de Jong.