Deens bondscoach Hjulmand geeft al 21 namen: Skov Olsen erbij, Nielsen wacht af

Deens bondscoach Hjulmand geeft al 21 namen: Skov Olsen erbij, Nielsen wacht af

07-11-2022 22:50
2

De wereldbeker in Qatar staat voor de deur en stilaan stromen de verschillende selecties binnen. Zo heeft Deens bondcoach Kasper Hjulmand al een eerste deel van zijn werk afgerond. Hij maakte 21 namen bekend. Andreas Skov Olsen mag zijn valiezen pakken, ploeggenoot Casper Nielsen moet nog even in spanning afwachten.

Bij Club Brugge keek men reikhalzend uit naar de bekendmaking van de Deense selectie. Met Skov Olsen en Nielsen heeft de Belgische landskampioen twee Deense sterkhouders in de rangen rondlopen. Die eerste mag alvast een klein feestje bouwen. Skov Olsen heeft de schifting overleefd. Hij moet Denemarken op het WK van aanvallende impulsen voorzien op de flanken.

Of ook Nielsen straks naar Qatar mag afreizen, is nog even afwachten. Er blijven (normaal gezien) nog vijf plekjes over, aangezien deelnemende landen hoogstens 26 spelers mogen meenemen. Voor de 28-jarige Nielsen belooft het een dubbeltje op zijn kant te worden. Enerzijds werd de aanjager in 2022 pas twee keer opgeroepen voor Danish Dynamite, zonder daarbij minuten te mogen maken. Anderzijds maakte hij een sterke maand oktober door bij Club, met onder meer twee treffers in de Jupiler Pro League en de bekroning tot 'Man van de Match' in de laatste Champions-League-groepswedstrijd tegen Bayer Leverkusen. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie