Te koop: Liverpool!  'Grootaandeelhouder maakt potentiële kopers warm'

Te koop: Liverpool! 'Grootaandeelhouder maakt potentiële kopers warm'

07-11-2022 14:40
5

Liverpool staat te koop. Fenway Sports Group (FSG), dat sinds 2010 grootaandeelhouder is van de Engelse club, neemt na twaalf jaar afscheid van Liverpool en nodigt uit tot aanbiedingen.

Het Amerikaanse moederbedrijf heeft al een verkooppresentatie voorbereid voor potentiële kopers. FSG, dat ook onder meer honkbalfranchise Boston Red Sox in handen heeft, heeft naar nieuwe kansen met Liverpool gekeken, maar besloten deze niet te gaan benutten. In een verklaring aan The Athletic geeft FSG aan 'onder de juiste voorwaarden' open te staan voor een verkoop.

"FSG heeft regelmatig belangstelling van derden, die aandeelhouders van Liverpool willen worden, ontvangen. We hebben eerder gezegd een verkoop te overwegen, zolang het in het belang van Liverpool is", klinkt het. Het is nog onduidelijk of en wanneer er een deal komt.

Met FSG aan het roer is Jürgen Klopp in 2015 aangesteld als manager. Onder zijn bewind zette Liverpool na mindere jaren de weg omhoog in. Intussen hebben The Reds onder meer beslag gelegd op de landstitel en de Champions League-eindzege. Liverpool werd eerder dit jaar gewaardeerd op omgerekend 4,46 miljard euro. Door de recente verkoop van Chelsea voor 4,88 miljard euro, is de verwachting dat Liverpool ongeveer eenzelfde bedrag waard is.