Het is hommeles bij Kortrijk: D'Haene in tranen na pittige discussie met fans

Het is hommeles bij Kortrijk: D'Haene in tranen na pittige discussie met fans

06-11-2022 23:45
6

De 3-1-nederlaag bij KV Oostende is erg hard aangekomen bij KV Kortrijk. Dat geldt voor de spelers en staf, maar evenzeer voor de supporters. De meegereisde aanhang las de KVK-selectie meteen na het laatste fluitsignaal de levieten. Toen Kristof D'Haene zich kwam moeien, werd het hem even allemaal te veel.

Enkele tientallen bezoekers scholden de Kortrijkzaanse spelers de huid vol toen die kwamen groeten. D'Haene kon het niet langer aanzien en besloot met één van hen in dialoog te gaan. Die discussie ontaardde echter al snel in een potje schelden. De aanvoerder, eveneens een meubelstuk bij KVK, riep enkele keren 'fuck you' en wees ook driftig naar het clubsymbool. 

D'Haene wilde duidelijk aangeven dat hij zijn truitje wél wekelijks nat maakt, wat sommigen hem blijkbaar verwijten niet te doen. Daarop stormde de linksachter weg en barstte hij in tranen uit. Op sociale media krijgt hij veel bijval. 'Pijnlijke beelden', luidt het daar in enkele reacties. 

Het toont enkel aan dat het serieus rommelt binnen KVK. De club blijft hangen op de zestiende plek, onder de rode streep dus. Met twaalf punten hebben de West-Vlamingen slechts één puntje marge op hekkensluiter RFC Seraing.