UPDATE: Gentse supportersraad keurt 'Verrader-spandoek' over Yaremchuk af

UPDATE: Gentse supportersraad keurt 'Verrader-spandoek' over Yaremchuk af

06-11-2022 13:30 Laatste update: 17:28
61

Voor KAA GentClub Brugge dook er zondag een opvallend spandoek op in de Ghelamco Arena. Roman Yaremchuk moest het ontgelden. Lang bleef het doek niet hangen. 

Ooit maakte Yaremchuk het mooie weer bij KAA Gent. Voor heel wat miljoenen maakte de aanvaller de overstap naar Benfica. Bij de Portugese club pikte Club Brugge Yaremchuk deze zomer op.

Zondag keerde Yaremchuk voor de eerste keer als speler van Club Brugge terug naar Gent. De meeste fans van de Buffalo's nemen het de spits niet kwalijk dat hij nu voor de rivaal speelt, maar er zijn ook uitzonderingen. 

Op een spandoek viel te lezen: 'Death to traitors. Yaremchuk Judas' oftewel 'Dood aan verraders. Yaremchuk is een Judas'.  

Het doek werd meteen weggehaald. Volgens Tom Boudeweel greep de supportersraad kordaat in. Tijdens de match was het spandoek dan ook niet zichtbaar. 

Update: De supportersraad van KAA Gent reageerde via Twitter op het spandoek. De organisatie keurt het doek volledig af. 'Als supportersraad keuren wij het spandoek over Yaremchuk ten zeerste af. Dit is een actie van enkelingen en is niet waar de KAA Gent supporters voor staan', klinkt het. Ook Gent zelf heeft het spandoek veroordeeld.