Veldman reflecteert na overwinning Anderlecht: Silkeborg begon met futsal spelen

Veldman reflecteert na overwinning Anderlecht: "Silkeborg begon met futsal spelen"

04-11-2022 18:12
15

Robin Veldman wilde na afloop van de wedstrijd één speler bedanken: Hendrik Van Crombrugge. Een keeper die man-van-de-match is, is nooit een goed teken. De tweede helft van Anderlecht verliep niet zoals de coach wilde.

"Hij verdient de lof”, vertelt Veldman over zijn keeper. “Hij speelde een geweldige wedstrijd en bewees dat hij op zijn positie een van de beste is in België." Verder was de coach toch ietwat teleurgesteld over de prestatie van zijn team. De pionnen op het veld leken niet helemaal uit te voeren wat hen werd opgedragen. 

"We werden gedomineerd door 10 spelers”, klonk het bij de coach. “Silkeborg IF begon futsal te spelen met zeer korte combinaties tussen de linies. We raakten de draad van het spel kwijt en konden ons spel niet meer spelen”, getuigde Veldman. De coach gelooft niet dat het een fysiek probleem was, en gelooft sterk dat hij de taak heeft om de problemen te onderstrepen die de Denen hun veroorzaakten. “We konden onze aanvallende omschakelingen niet benutten omdat we gewoon te laag stonden en te weinig man voor de bal hadden.” 

De coach was echter tevreden met wat zijn ploeg voor de pauze liet zien. "We speelden een goede eerste helft. Zeer volwassen en beheerst voetbal. We hadden het spel moeten afmaken om daarna rustiger te zijn en de controle te hebben."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie