Klad zit erin bij Antwerp: Het verhaal van de laatste weken: allemaal net niet

Klad zit erin bij Antwerp: "Het verhaal van de laatste weken: allemaal net niet"

30-10-2022 23:45
17

De razend drukke oktobermaand is Royal Antwerp FC niet goed bevallen. Zondagavond verloor het met 1-0 bij Sporting Charleroi, meteen goed voor de vierde nederlaag van deze maand. Ook Mark van Bommel gaat op zoek naar verklaringen voor die terugval.

Antwerp begon aan het seizoen met een prachtige winstreeks, maar zit inmiddels (even?) in de hoek waar de klappen vallen. Ook De Carolo's bleken te machtig, al ziet Van Bommel dat anders. "Wij verliezen niet van Charleroi. Je snapt wel wat ik bedoel. Zij schieten één keer in het kader en dan krijgen we een doelpunt tegen. Die omschakeling is het enige moment in de hele wedstrijd dat wij geen controle hebben. De rest van de wedstrijd domineren wij volledig én krijgen we hele goeie kansen. Die moet je maken", analyseert de Nederlander de partij van zijn ploeg bij Eleven Sports.

Die uitleg is een terugkerend verhaal van de laatste weken. "Dat is in al onze wedstrijden die we tot nu toe verloren hebben, het geval geweest, behalve tegen Standard. Maar tegen Kortrijk kregen we mogelijkheden en kansen en dat was eigenlijk tegen Genk hetzelfde. Daar verdien je ook niet om te verliezen. Dat is efficiëntie", vat Van Bommel het bondig samen.

"Dat is het verhaal van de laatste weken: het is allemaal net niet. Dat is zonde. Van de andere kant zijn we nog geen enkele keer weggespeeld. We domineren de tegenstander volledig, creëren kansen ... Als je dan een doelpunt maakt, wordt het gemakkelijker", trapt Van Bommel een open deur in.

Late wissels
De verslaggever wilde ook nog weten of Van Bommel niet vroeger had moeten ingrijpen. Zo kreeg Michael Frey, toch een gepatenteerde doelpuntenmaker, maar een kwartiertje speeltijd. "Dat vraag je je nu net af op de bank. Kom je er met deze manier van voetballen doorheen? Ga je dan iets anders doen?", geeft Van Bommel zijn denkprocessen weer. "Dat is altijd een afweging. In welke minuut dat gebeurt, maakt niet zoveel uit. Je probeert het elftal te helpen waar het kan."

Met nog wedstrijden tegen RSC Anderlecht, SK Beveren (in de beker) en Club Brugge in het vooruitzicht beloven het nog spannende weken te worden op de Bosuil. Schrikt dat Van Bommel af? "Natuurlijk maak ik me zorgen, maar ik zou me ook zorgen maken mochten we al die wedstrijden gewonnen hebben", verzekert hij. "Je moet je telkens zo goed mogelijk voorbereiden op de tegenstander. Daar ligt het niet aan. Het klinkt gek wat ik zeg, maar het heeft ook een klein beetje met geluk te maken."