Slechts 4,4 % van de coaches zijn zwart, Kompany reageert niet mals

Slechts 4,4 % van de coaches zijn zwart, Kompany reageert niet mals

29-10-2022 14:32
35

Vincent Kompany doet het goed in The Championship. De ploeg van de voormalige RSC Anderlecht coach staat op een eerste plek en Kompany krijgt dus veel aandacht. Hij heeft zijn mening gegeven over een belangrijke kwestie in de moderne samenleving.

Kompany is in Engeland veel meer dan een voormalig speler en nu coach. Hij is een icoon, maar ook een toegewijd man. Al zeker in Engeland blijft hij een enorm allure hebben. Kortom, er wordt naar hem geluisterd. Onlangs zorgde een Britse studie voor opschudding. Volgens het verslag is 43% van de spelers in de Premier League en 34% van de spelers in The Championship zwart. Daarentegen is slechts 4,4% coach.

Volgens Kompany komt het probleem van bovenaf. "Voor mij moet het bovenaan beginnen," begon hij voor de BBC. "De coachpositie is niet de top. Ik heb het over de leiding of in de instellingen, waar de beslissingen worden genomen”, klinkt het.” Dat is waar we moeten streven naar posities. Als we daar gevestigd zijn, zullen zich mettertijd steeds meer mogelijkheden voordoen. Maar het zal niet in een handomdraai gebeuren”, voegt Kompany eraan toe.

Hoewel hij het probleem erkent, meent hij ook dat het probleem niet in Engeland het grootst is. "De situatie is hier beter, daar bestaat geen twijfel over," voegde hij eraan toe. "Hier is er meer debat dan elders, maar onze stem wordt gehoord. Wat een goed uitgangspunt is."

"In andere landen word je niet eens gehoord als je spreekt. De beleidsmakers zorgen ervoor dat het debat wordt gesmoord door bijvoorbeeld hun eigen nieuwszenders”, reageert Kompany scherp. “Simpelweg omdat dit soort spraak tegen hun eigen belangen ingaat. In Engeland kun je gehoord worden en dat is positief. Maar er is nog veel vooruitgang te boeken."