'Man Utd neemt in januari mogelijk genoegen met verlies voor Van de Beek'

'Man Utd neemt in januari mogelijk genoegen met verlies voor Van de Beek'

29-10-2022 12:25
2

Ondanks de lovende woorden van Erik ten Hag lijkt de rol van Donny van de Beek bij Manchester United uitgespeeld. Sky Sports-verslaggever Dharmesh Sheth denkt dat de Premier League-grootmacht in januari weleens zijn verlies zou kunnen nemen.

Van de Beek maakte in 2020 voor een kleine veertig miljoen euro de overstap van Ajax naar Manchester United. Op Old Trafford kwam hij echter geen moment uit de verf. Een vertrek in januari ligt daarom voor de hand, hoewel Ten Hag benadrukte dat de negentienvoudig Oranje-international nog een rol kan spelen.

"In januari is er een mogelijkheid dat United denkt dat ze beter hun verlies kunnen pakken en zullen kijken welke club geld wil betalen voor Donny van de Beek", vertelt Seth bij Givemesport. "Het is interessant om op te merken dat United hem afgelopen januari, toen Van de Beek naar Everton ging, liever aan een Europese club had verhuurd, waar het tempo iets lager ligt. Dat past beter bij hem en dan had hij veel meer kunnen spelen. Als hij het goed had gedaan, had hij een goede waarde behouden. Maar hij ging naar Everton. Dat was niet de juiste keuze, daar gebeurde hetzelfde als bij United."

Van de Beek ligt nog tot medio 2025 vast bij The Mancunians, maar zal beduidend minder kosten dan twee jaar geleden. In de Britse wandelgangen werd de 25-jarige middenvelder al in verband gebracht met Ajax en PSV. Onder meer 90min schreef dat hij mag vertrekken.