Kompany aan de leiding met Burnley: "Dat kunnen we niet beloven"

26 oktober om 08:20
Laatste update: 26 oktober om 08:26

Dinsdagavond pakte Vincent Kompany de (voorlopige) leidersplaats in de Engelse tweede klasse met Burnley na een 1-0-zege tegen Norwich City. Na de wedstrijd stond Kompany voor de microfoon van Burnley.

"Met het drukke programma hadden we deze overwinning nodig", liet de ex-Anderlecht-trainer optekenen. "De manier waarop we de wedstrijd begonnen was cruciaal om hier de bovenhand te nemen. Onze tweede helft was wat meer afwachtend, maar we deden exact wat we moesten doen." Daarmee wees Kompany op het feit dat zijn ploeg een zuinige overwinning over de streep trok.

In minuut 82 trapte Jay Rodriguez de 1-0-eindscore op het bord. Dat Burnley geen tegengoal slikte, was ook naar de zin van Kompany. “Als voormalig verdediger ben ik natuurlijk altijd tevreden met een clean sheet”, zei Kompany glimlachend. "We kunnen niet beloven elke wedstrijd te winnen, we kunnen niet beloven dat we iedere wedstrijd goed spelen. Maar we zullen altijd ons best doen", aldus de Brusselaar.

Bij Burnley stonden twee ex-Jupiler Pro League-spelers aan de aftrap: Taylor Harwoord-Bellis (ex-Anderlecht) en Anass Zaroury (ex-Charleroi). Manuel Benson (ex-Antwerp) mocht na 64 minuten invallen en Samuel Bastien (ex-Standard) kwam tussen de lijnen in minuut 88. Ex-Anderlecht-middenvelder Josh Cullen zat niet in de selectie tegen Norwich.