Vertonghen over situatie bij Anderlecht: “Voel me zeker verantwoordelijk”

Vertonghen over situatie bij Anderlecht: “Voel me zeker verantwoordelijk”

25-10-2022 18:14
6

RSC Anderlecht in crisis. Dat beseft ook Jan Vertonghen die in Sint-Niklaas tijdens ambassadeurswerk voor een sociaal project even tijd nam om een reactie te geven op de situatie bij paars-wit. 

De Rode Duivel is ambassadeur van een sociaal project van de Belgische voetbalbond. In zijn geboortedorp mocht Vertonghen een vernieuwd voetbalveld inwijden. Een glimlach op het gezicht van de verdediger van Anderlecht. "Het is een prachtig initiatief”, klinkt het op Sporza. “Het is geweldig dat we met deze generatie iets terug kunnen doen. Dit is een geloofwaardig project, hier ligt ons hart."

Voetballen op een veldje, Vertonghen moet ongetwijfeld ook even teruggedacht hebben aan die tijd. Onbevangen een wedstrijdje spelen. Dat staat nu natuurlijk in enorm contrast met de situatie bij Anderlecht. Al gelooft de Rode Duivel wel sterk dat het goed komt met zijn club. "We hebben een heel goede kern”, laat de verdediger optekenen. “Ik zie het zeker lukken, zo'n periode maak ik liever niet mee, maar het hoort erbij. We zitten erin en komen er samen uit."

Het is natuurlijk een binnenkomer van formaat voor Vertonghen. De Rode Duivel kwam deze zomer over van Benfica en voelt meteen de druk. "Ik ben hier nog niet zo lang en heb wedstrijden gemist door griep, maar ik maak deel uit van de club en voel me zeker verantwoordelijk."