Analisten over Mazzu: “Dat is zijn grootste inschattingsfout geweest

Analisten over Mazzu: “Dat is zijn grootste inschattingsfout geweest"

25-10-2022 12:20 Laatste update: 12:54
24

Felice Mazzu maakte afgelopen zomer de overstap van Union naar Anderlecht. Na tegenvallende resultaten werd Mazzu de laan uitgestuurd in het Lotto Park. Bij Extra Time blikten analisten Peter Vandenbempt en Filip Joos terug op de overstap van geel-blauw naar paars-wit. Volgens hen niet per se de juiste keuze.

Nadat Mazzu Union Saint-Gilloise voor het eerst in 48 jaar terug naar het hoogste niveau in België leidde en er een sprookjesjaar beleefde als vicekampioen, ging hij zijn geluk beproeven bij RSC Anderlecht. Daar is het al weer einde verhaal voor de Italo-Belg. "Ik denk dat hij ook blij is nu, nee?", vroeg Joos zich luidop af over het ontslag van Mazzu.

"Bij Union denken: dat (vicekampioen worden, red) kunnen we niet meer herhalen, dat is zijn grootste inschattingsfout is geweest", vond Vandenbempt. “Dan komt Anderlecht en hij denkt: dat is toch een stap hoger, daar zijn meer mogelijkheden, daar kan ik meer bereiken dan met Union. De grote naam roept en dan wil je het toch eens bewijzen”, zei Vandenbempt aan de Extra Time-tafel.

“Hij heeft niet naar waarde geschat wat hij had", vervolgde Joos. "Wat hij had is die enorme cultuur in Union. De rust, want zelfs al verlies je daar vier keer krijg je niet dit, in tegendeel. En een structuur om van te dromen.” Dat Mazzu Union inruilde voor Anderlecht snapt Joos niet echt. “Ik zou het meer snappen als je trainer bent van Cercle Brugge en je moet kiezen tussen Union en Anderlecht.”